14 oktober 2011

Dag 1: Påväg till Tokyo

Så vi började dagen med att käka en liten frukost, duscha och packa våra väskor. Vi gjorde allt så långsamt att vi stack ifrån lägenheterna runt 13.00. Men vi började i alla fall med att försöka åka tunnelbana för första gången.
Det är faktiskt ganska så lätt, bara att titta på bilden som visar hur spåren går och sen stoppa i rätt mängd pengar för att komma dit man vill, sen så ska man bara landa på rätt spårvagn och så är man snart framme, haha.
Vi lyckades faktiskt åka rätt på en gång, så när vi gick upp ur tunnelbanorna så stod vi framför Kyoto Station. Vi hade sett på kartan att Kyoto Tower skulle ligga precis bredvid, fast när vi började titta oss omkring så såg vi det inte. Det var först när vi gick några steg bakåt så att inte taket till tunnelbanan täckte sikten som vi kunde se det 131m höga tornet .....





När vi gått över vägen (ja, det låg på andra sidan vägen) så gick vi in i byggnaden på en gång, tog hissen till 13e våningen som låg 100m upp och betalade lite yen för att få åka ännu längre upp för att få titta ut över Kyoto. Jävlar vad stora städerna är här, helt otroligt faktiskt, men det var en skön känsla att vara så högt upp och bara titta ut över alla byggnader.

Efter vi varit här uppe så gick vi över till Kyoto Station för att köpa biljetter till Tokyo. Det var väl kanske inte lika lätt. Vi måste ha stått vid maskinen i 15min och försökt hitta platser som var bredvid varandra, tillslut så kommer en som jobbar där och frågar hur det går för oss egentligen. Men med hjälp av henne så lyckades vi få tre biljetter som var bredvid varandra, dock så var vi tvungna att vänta lite över 2h tills det skulle gå. Så vi passade på att gå och äta någonstans istället.



Efter vi åkt en jävla massa rulltrappor upp i byggnaden så kom vi till alla matställen, där så gick vi in i någon Italiensk restaurang med en massa goda pizzor och pasta rätter.
Efter att vi suttit där inne i 1h så bestämde vi oss för att röra oss mot platsen där vårt tåg skulle vara. Men när vi åkt nedför alla rulltrappor igen så hörde vi hur någon pratade i en mikrofon en bit bort, så vi följde ljudet och kom till någon slags show med folk som gjorde olika slags uppträdanden, så vi satte oss där en stund istället och tittade på små japaner som dansade och hade kul, haha.


Efter det så skyndade vi oss till tåget som skulle i nästan 2h och 40min leda oss till Tokyo.
När vi var framme var klockan redan över 22.00, så vi började att leta efter ett hotell på en gång. Vi hade sett på internet att det skulle finnas hotell i närheten av stationen, men det gjorde det fan inte !!
Så vi fick gå fram och tillbaka på gatorna och fråga folk om det fanns något hotell i närheten men de visste lika mycket som oss. Tillslut så hittade vi ett hotell som hette Solaria vilket var riktigt nice men lite dyrt kanske. Men man fick äntligen sova i en mjuk säng igen i alla fall, haha.




Vi tittade knappt genom vårt rum innan vi gick och lade oss, för vi hade tänkt gå upp tidigt för att kryssa av ännu ett torn på vår lista, nämligen Tokyo Tower.

3 kommentarer:

  1. Lite skillnad mot Degerfors, speciellt med tanke på att Degerfors typ motsvaras av parkeringen på andra bilden ^^ :P

    SvaraRadera
  2. Tar det här som en serie, väntar lite innan så man får lite mer att läsa i taget!

    SvaraRadera
  3. Mjo nästan bäst att göra så tror jag, det är lite segt att skriva, händer så mycket så vet inte hur jag ska skriva ner allt
    men ska försöka göra inlägg så ofta som möjligt

    SvaraRadera