10 oktober 2011

Nijo Castle

Nu är det måndag igen, en ny vecka med nya äventyr.

Igår så var vi som sagt ute och gick i 8h ungefär. Vi hade tänkt ta oss in till centrumet i Kyoto för att se om det fanns några bra affärer. När vi var på väg dit så såg vi på kartan att det fanns ett "slott" i närheten, så vi tänkte att vi kunde ju gå dit först och titta lite.
När vi började närma oss "slottet" så såg vi murarna som gick runt hela området det låg i, innanför kunde man se en vallgrav som var ganska så bred med. Vi fick gå runt en bit tills vi kom till ingången, där så fanns det en massa turister som stod i kö för att få komma in, så vi ställde oss i kö vi med och betalade 600yen för att få komma in.
Gården till "slottet" var fan ruskigt stort, man kunde gå runt hur länge som helst och titta på saker, men vi hade ca 40min på oss innan de skulle stänga, så vi fick göra ett snabbt varv på området. Vi hann i alla fall gå in i byggnaden och titta lite. Där inne fick man ju självklart inte ta kort bara för att man verkligen ville det. Där inne så hade de en massa dockor som skulle föreställa viktiga personer.
När man gick på golvet i hela byggnaden så gnisslade det hela tiden, det stod på en skyllt att anledningen till att det gnisslade var för att man skulle kunna höra om någon tagit sig in på natten.
Det största rummet som man kunde titta i var det rummet som Shogun'en hade sina möten med sina samurajer och viktiga personer.








När vi var klara här så stack vi iväg mot centrum. Det var en bit som man fick gå men det gjorde oss inte så himla mycket, för vart man än går här så ser man något nytt hela tiden, så det kändes inte som att det var så speciellt långt. Tillslut kom vi fram till centrumet, men det var så stort så det var omöjligt att gå överallt. Vi höll istället på samma väg så att vi inte skulle gå vilse, men det fanns tillräckligt med butiker här så det gjorde inte så mycket.


Efter ett tag så kände vi att vi började bli hungriga, så Marcus och Nicklas tyckte att vi skulle gå in till en restaurang där man beställer rått kött och sedan steker det där man sitter.
Vi satt där i 90min men det kändes inte som det, fan vad kul vi hade när vi satt där. Vi fick titta på folk runtomkring oss för att fatta hur fan man skulle göra, sen så fick vi nästan chansa på köttet so vi beställde in, för vi visste ju inte vad det var för saker, haha.
Men vi vart mätta och glada i alla fall, sen vart vi rånade ... för det där kostade över 800kr, vad i helvete !!!



Men i alla fall, efter det så tänkte vi gå hem, för det var redan mörkt ute, men Nicklas och Marcus var så sugna på att gå in på en bar så när de fick syn på en så gick vi in dit direkt för att beställa lite öl (jag drack vatten som en snäll liten Ek). Han som serverade oss berättade att han hade en svensk tjejkompis som också läste japanska här, så vi får kanske gå dit fler gånger och prata med honom och så får han väl bjuda med den där tjejen.

När vi kom hem igen så var klockan runt 22.30, då kan jag ju säga att vi var ganska så trötta. Vi hoppade i säng efter en halvtimme typ och sov i nästan 10h tror jag, nu håller vi på att packa väskorna för vi ska försöka ta oss till Tokyo och vara där i några dagar, önska oss lycka till, för det behöver vi fan ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar