16 oktober 2011

Dag 2: Tokyo Tower och Magical Dungeon

Seriöst, det hade inte ens gått en vecka sedan jag låg i en mjuk säng, men gud vad skönt det var att få ligga i en igen.
Vi hade ställt klockan på 08.00 så att vi skulle kunna gå upp tidigt och duscha och äta frukost innan vi gav oss ut i Tokyo. Frukosten vi åt på hotellet var inte så god ... man är van med lite mackor, fil och flingor, kanske ett ägg och något mer till frukost men det de hade där var fan inte frukost. Det var en massa konstiga grejer som man kunde plocka och inget utav det var så speciellt lockande, haha.


Vi stack ifrån hotellet ganska snabbt efter frukosten för att skynda oss iväg till Tokyo Tower. De som var där kvällen innan och checkade in oss på hotellet hade visat på en karta hur vi som lättast skulle hitta till Tokyo Tower från hotellet, så när vi kom ut så tog vi fram kartan och försökte följa deras beskrivningar.
Vi började med att gå åt det håll som kändes rätt men när vi gått en bit så stannade vi och tittade på kartan igen, då kom vi fram till att vi hade gått åt fel håll .... så det var ju bara att vända om och gå åt andra hållet istället.


Vi fick kanske gå i 40min innan vi fick syn på toppen av Tokyo Tower. Vi lade ner kartan som vi hade framme och använde oss av toppen för att hitta dit istället, man ska inte se ut som en turist om man inte behöver!
När vi kom fram så ställde vi oss i kö för att få köpa biljetten in till Tokyo Tower. Man kunde köpa tre olika biljetter, vi tog självklart den som man kunde göra alla grejer på.






Vi började i alla fall med att ta oss upp till högsta våningen som låg runt 250m över marken. Vi var där uppe ganska så länge och sprang runt för att kunna titta ut över hela Tokyo. När vi var där uppe så tog batteriet i min kamera slut, för jag hade ju glömt helt att ladda det, så alla kort som blev tagna efter Tokyo Tower är tagna av Nicklas och Marcus.
När vi var klara där uppe så åkte vi ner till fjärde våningen som kanske bara var 50m upp i luften. Där hade de i alla fall olika slags butiker med en massa skräp i som de ville att turister skulle köpa (vi köpte lite saker).
Men de roliga grejerna fanns på våning tre !

När vi hade tagit oss ifrån butikerna och gått ner en våning så kom vi till något som de kallade för Magical Dungeon (vilket var en av grejerna vi fick göra med biljetten vi köpte). Magical Dungeon var nog egentligen för barn, men vi ville göra det ändå, haha.
Hon som jobbade där fick förklara för oss vad vi skulle göra så hon gick med oss och läste allt som stod på japanska så att vi skulle kunna fortsätta.


Magical Dungeon började med att vi fick varsitt kort som vi skulle sätta in i en maskin. När vi satte in korten i maskinerna så ploppade det upp bilder på olika slags möbler. Dessa möbler fanns på riktigt i nästa rum, jag och Marcus hittade våra möbler på en gång men Nicklas som hade missat att titta på bilden fick springa runt och trycka kortet mot alla grejer tills det plingade att han hittat rätt.
När vi hade tryckt korten mot möblerna så vart det en liten animation som visade antingen en sol, en måne eller en stjärna. Där efter så skulle man gå in i ett stort rum med speglar som man virrade bort sig i, på speglarna så satt något av de tre märkena som vi hade sett på animationen. Den som hittade sina märken sist skulle få gå in i ett fängelse och leta sig fram mellan gallren till en maskin där man skulle få sätta in sitt kort .... självklart vart ju jag sist.
Så jag fick skämma ut mig och försöka ta mig genom alla galler (några var i gummi så man kunde gå mellan dem). När jag äntligen hade hittat ut så skulle vi avsluta allt med att spela ett litet spel på en dator och sen räkna ut all poäng vi hade fått under banans gång. Ja ... det här var verkligen för lite yngre personer, haha.


Efter att vi sprungit runt och lekt inne i Magical Dungeon så gick vi ned en våning till, där så hade de ett stort rum med olika tavlor som såg roliga ut. Om man t.ex. tittade noga på en tavla med fyra ansikten på så kunde man tillslut hitta tre ansikten till som gömde sig någonstans på bilden. På andra sidan av våningen så hade de ett vaxmuseum (som vi också fick gå på via biljetten vi köpte). Det fanns inte så jätte många vaxgubbar, men de som fanns där gjorde så man fick kul ändå.





När vi hade gått genom hela vaxmuseumet så stack vi iväg och åt lite och sen försökte vi hitta vägen till Nakano Broadway, för det var där vi skulle få se allt nördigt !!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar