8 oktober 2011

Virra runt i Kyoto dagen

 Måste bara säga att min säng är så hård att det känns som att jag kommer vakna med blåmärken någon dag.
Nu är klockan 17.20 här i Japan och vi har precis vart iväg och köpt lite mat som vi ska ha ikväll.
Tidigare idag, direkt efter vår första riktiga frukost, så stack vi iväg för att leta upp olika ställen som kan vara intressanta att gå till ibland. Så vi började med att gå till det andra templet som låg på andra sidan av våra lägenheter idag.
Det är helt sjukt att det kan finnas ett såna fina ställen mitt inne i en sån här stad, seriöst, gud vad fint det är vid vartenda tempel. Vi gick runt där i nästan 40min, då menar jag verkligen runt med, för vi virrade runt oss som vanligt där inne men tillslut kom vi rätt igen.


Vi fortsatte sedan vidare in bland byggnaderna, vi tänkte att vi skulle kolla vart det fanns ett Public Bath. Det gick väl kanske inte som planerat, istället för att hitta ett Public Bath så kom vi till en stor park där det fanns fullt med familjer och barn. Det verkade som att det var små tävlingar för barnen som var där, för det fanns olika lag med rosa, gula och gröna tröjor. Precis när vi kom dit så skulle de gå en hinderbana med styltor, så vi stod där bland alla japanska familjer och tog kort .... kändes lite fel, haha.


Vi fortsatte i alla fall förbi parken och kom upp på en kulle som man kunde titta ut över Kyoto på. Vi följde stigen och märkte att vi var inne i ett till tempel. Så vi sprang runt som ett par lyckliga barn och tog kort på allt möjligt, t.o.m. det stora krypet som vi nästan gick på och fick panik och sprang ifrån när vi såg det.
När vi äntligen kom ifrån det här templet så skulle vi fortsätta mot samma mål som förut, dvs mot ett Public Bath, men det gick väl kanske inte som planerat nu heller...


Vi fortsätta mot ett håll som vi trodde var rätt, men vi hittade inget som såg ut att vara ett Public Bath, så vi tänkte att vi får ge upp för tillfället och gå hem istället. Men det visade sig att vi hade kanske gått lite för långt. Så när vi skulle gå hem så hittade vi inte på kartan vart vi var någonstans, så vi fick virra runt igen som vanligt.

Efter vi gått runt ett tag på smågatorna så fick vi syn på en Sake butik, så vi gick in dit och försökte förklara vad vi skulle ha. Nicklas och Marcus som är mer intresserade i sånt där än mig stod och pratade med henne om vad de ville ha osv och sen när vi skulle betala så lyckas Marcus få henne att vara med på ett kort när hon stod där med vår Sake, good job Marcus!


Efter vi gett oss ut igen för att hitta hem så fick vi rycka tag i två japaner och fråga vart på kartan vi egentligen var, de var så glada och pekade på kartan vart vi var och skrattade lite med oss och sen så hittade vi äntligen vägen hem.

Nu har vi även varit på Kyoto Coop igen och köpt lite mer ordentlig mat som vi kunde laga, så just nu när jag sitter och skriver detta så sitter dem bakom mig och trycker i sig den goda maten.


Ja precis, vi gjorde spagetti och köttfärssås, MUMS !

1 kommentar:

  1. Ni skulle tagit varsin färgad tröja och varit med i tävlingarna ju! Och blivit uppägda av småbarn ^_^
    Duktiga ni verkar vara på att använda karta :P

    SvaraRadera